Satu jenis tumbuhan yang boleh anda guna sekarang untuk "Overhaul" usus

Friday, 10 June, 2016

Hi girls,

19 Mac lepas, team saya ada buat training untuk staff NR Bashirah, company ni keluarkan produk berasaskan cuka kurma.

Beberapa tahun lepas memang famous, selalu masuk radio IKIM.

Dan produk terbaru sekarang ialah minuman Sakan Jabeen (untuk masalah kolesterol tinggi).

Pengasas Sakan Jabeen ni nama glamour dia Pak Ngah. Peramah, suka bercerita, tak kedekut ilmu.

Pak Ngah bukan sebarangan keluarkan produk, campur itu campur ini jadi produk kesihatan. Bukan. 

Pak Ngah buat kajian.

Pak Ngah beritahu, produk yang bagus ada sejarahnya serta susur galur dari tamadun yang lepas. Macam mana orang dulu-dulu jaga kesihatan guna makanan alami dan bahan tertentu.

Kita perlu kaji sejarah dan ikut cara mereka. Sebab dah terbukti.

Macam Sakan Jabeen, ramuan asasnya ialah gabungan madu dan cuka, dan sebenarnya telah dipelopori oleh tamadun Parsi dalam penjagaan kesihatan dan rawatan penyakit.

Malah tokoh perubatan seperti Ibnu Sina, Ibnu Qayyim dan Hipocrates gunakan ramuan madu dan cuka @ Sakan Jabeen dalam perubatan mereka.

Saya tertarik bila Pak Ngah cerita macam tu. Sebab saya lagi yakin nak berkongsi dengan lebih ramai orang cara yang betul untuk ‘overhaul’ usus.

Bagaimana?

Satu jenis tumbuhan yang mempunyai sejarah dari tamadun Mesir purba kira-kira 4000 tahun sebelum masihi telah direkodkan dari segi kegunaan dan kesan penyembuhan perubatan.

Orang mesir menganggap tumbuhan ini sebagai tumbuhan ajaib dan digunakan untuk menjaga kecantikan kulit.

Sejarah dari tamadun Mesopotamia lama kira-kira 2200 tahun sebelum masihi juga ada menyebut tentang kesan kesihatan tumbuhan ini kepada saluran usus.

Banyak lagi sebenarnya rujukan sejarah pasal tumbuhan ajaib ni tapi cukuplah saya sebut dua di atas.

So, anda nampak tak yang penggunaan tumbuhan ini telah muncul sepanjang sejarah dengan nilai perubatan yang tak ternilai?

Dan hari ni saya akan bongkarkan macam mana anda boleh kekal cantik dengan tumbuhan ajaib yang biasa kita dengar tapi tak berapa ambil kisah iaitu ...

ALOE VERA @ LIDAH BUAYA

Sebelum tu tengok dulu video 2 minit bawah ni.

Nampak tak macam mana ALOE VERA boleh bantu kita cuci usus, termasuk semua benda kotor yang melekat kat celah-celah dinding usus.

Dinding usus dikelilingi oleh berjuta bulu-bulu halus @ villi. Biasanya toksin melekat kat celah-celah villi. (letak gambar villi)

Bukan senang nak cuci usus bagi bersih tau.

Dalam Aloe Vera ada buih saponins

Tapi yang specialnya dalam aloe vera ni ada buih saponins, macam ‘sabun’ yang boleh ‘deep cleansing’ usus kotor, masuk kat celah villi.

Lepas minum aloe vera, kena banyak minum air untuk bantu badan kita singkirkan toksin melalui air kencing, peluh dan cara perkumuhan yang lain.

Macam nak basuh baju, guna sabun kan. Kalau basuh guna air je, memang tak bersih lah baju tu.

'Kuasa' Lignin dalam Aloe Vera

Tapi bukan sebarangan aloe vera tau. Banyak produk aloe vera kat luar sana tapi pastikan anda pilih 100% stabilized aloe vera gel (aloe vera yang distabilkan).

Maksudnya, segala khasiat dan nutrient dalam aloe vera masih kekal (fresh) seperti baru dipetik dari pokok.

Kalau tak distabilkan, aloe vera cepat hilang khasiat (sebab proses pengoksidaan). Minum pun sia-sia je. Badan tak dapat khasiat. Sebab dalam aloe vera ada lebih 200 sebatian termasuk vitamin dan mineral. Kan dah rugi.

Lagi satu, bila anda nampak term 100% stabilized, anda yakin yang aloe vera gel tu tak dicairkan (diluted), contohnya aloe vera dicampur dengan air atau bahan lain.

100% stabilized memang pure sebab kepekatan aloe vera sehingga 98%.

Bila anda minum 100% stabilized Aloe Vera Gel, apa manfaat kepada kulit dan badan anda?

Anda yakin usus anda semakin bersih dan badan anda semakin sihat sebab toksin dah semakin clear (kalau anda tak minum aloe vera, usus mesti lagi kotor kan?)

Usus lebih efektif serap nutrient dari supplemen. Tak ada lah bila makan supplemen, anda rasa macam tak ada kesan sebab usus dah tersumbat dengan toksin dan menghalang penyerapan.

Paling penting kulit makin sihat dan cantik. Jerawat besar dah stop naik sebab usus dah semakin bersih.

Lepas ni anda boleh pakai skincare idaman untuk maintain, insyaAllah kulit makin glowing dan berseri-seri.

Tiada lagi masalah, bila stop guna produk jerawat naik balik.

Jimat duit untuk long term. Tak perlu nak try macam-macam produk tapi tak berkesan, jumpa doktor pakar kulit atau pergi ke farmasi.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Aloe Vera Gel dan bagaimana anda boleh miliki kulit cantik dan gebu dengan cara 'overhaul' usus?

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.