1 Jenis Tumbuhan Yang Anda Boleh Guna Sekarang Untuk 'OVERHAUL' @ Cuci Usus Secara Selamat.

Aloe Vera @ Lidah Buaya

Sebelum tu tengok dulu video kat bawah ni.

Nampak tak macam mana Aloe Vera boleh bantu kita cuci usus, termasuk semua benda kotor yang melekat pada dinding usus.

Dinding usus pula dikelilingi oleh berjuta bulu-bulu halus @ villi. Biasanya toksin melekat di celah-celah villi dan microvilli.

Jadi bukan senang nak cuci usus bagi bersih tau.

Dalam Aloe Vera ada buih saponins

Tapi yang specialnya dalam aloe vera ni ada buih saponins, macam ‘sabun’ yang boleh ‘deep cleansing’ usus kotor, masuk kat ruang-ruang kecik microvilli dan 'flush' kotoran (toksin) dari usus.

​Ok, baik. Baca elok-elok ya. Apa jadi kalau kita biarkan je toksin tu berkumpul di celah-celah microvilli?

Fungsi usus (usus kecil) ialah untuk serap nutrisi dari makanan melalui microvilli yang bersambung dengan salur darah. Ia akan di 'pass' ke dalam salur darah dan di bawa ke seluruh badan.

Jadi microvilli akan serap toksin tadi ke dalam saluran darah dan di hantar ke sel-sel badan melalui peredaran darah.

Boleh agak kan apa akan jadi kalau toksin beredar dalam salur darah, macam saya dah terangkan dalam blogpost sebelum ni?​

Lepas minum aloe vera, kena banyak minum air untuk bantu badan kita singkirkan toksin melalui air kencing, peluh dan cara perkumuhan yang lain.

Macam nak basuh baju, guna sabun kan. Kalau basuh guna air je, memang tak bersih lah baju tu.

'Kuasa' Lignin dalam Aloe Vera

Aloe Vera yang macam mana anda kena pilih?

Tapi bukan sebarangan aloe vera tau. Banyak produk aloe vera kat luar sana tapi pastikan anda pilih 100% stabilized aloe vera gel (aloe vera yang distabilkan).

Maksudnya, segala khasiat dan nutrient dalam aloe vera masih kekal (fresh) seperti baru dipetik dari pokok.

Kalau tak distabilkan, aloe vera akan cepat hilang khasiat (sebab proses pengoksidaan). Minum pun sia-sia je. Badan tak dapat khasiat. Sebab dalam aloe vera ada lebih 200 sebatian termasuk vitamin dan mineral. Kan dah rugi.

Lagi satu, bila anda nampak term 100% stabilized, anda yakin yang aloe vera gel tu tak dicairkan (diluted), contohnya aloe vera dicampur dengan air atau bahan lain.

100% stabilized memang pure sebab kepekatan aloe vera sehingga 98%.

Bila anda minum 100% stabilized Aloe Vera Gel, apa manfaat kepada kulit dan badan anda?

1

Anda yakin usus anda semakin bersih dan badan anda semakin sihat sebab toksin dah semakin clear (kalau anda tak minum aloe vera, usus mesti lagi kotor kan?)

2

Usus lebih efektif serap nutrient dari supplemen. Tak ada lah bila makan supplemen, anda rasa macam tak ada kesan sebab usus dah tersumbat dengan toksin dan menghalang penyerapan.

3

Paling penting kulit makin sihat dan cantik. Jerawat besar dah stop naik sebab usus dah semakin bersih.

4

Lepas ni anda boleh pakai skincare idaman untuk maintain, insyaAllah kulit makin glowing dan berseri-seri.

5

Jimat duit untuk long term. Tak perlu nak try macam-macam produk tapi tak berkesan. Duit habis, stress ditambah perasaan kecewa.


Nak tak saya bantu anda dengan sistem lengkap yang dah berjaya bantu ramai orang bebas jerawat batu?

Anda dah pun tahu bagaimana aloe vera boleh bantu anda cuci usus dan dapatkan kulit muka yang anda idamkan selama ini.

Tiada jerawat lagi hodoh sampai kawan-kawan tegur dan buatkan kita rasa malu.

Dengan sistem lengkap ini, ia akan fokus kepada rawatan dalaman secara total selain daripada overhaul usus (sangat penting mulakan dengan cuci usus).

Saya tahu anda serius nak bebas dari masalah jerawat batu, sebab tu anda setia membaca sampai sini.

Ok, macam ni. Saya tak dapat nak terangkan semuanya dalam 1 blog post ni. Sebab ia memerlukan penerangan yang agak panjang supaya anda semua faham dengan lebih jelas.

Jadi, saya dah plan nak buat 1 kelas online (live video) di mana partner saya akan explain lebih details tentang sistem lengkap tersebut.

InsyaAllah, lepas habis tengok video, anda akan faham bagaimana sistem ini bekerja dalam masa 9 hari, 'attack' masalah sebenar jerawat dari dalam badan.

Anda pasti teruja!

Berminat?

Daftar nama, emel dan no. phone anda di bawah ini. Saya akan hantar notification melalui emel dan whatsapp/SMS bila kita akan buat kelas online.

Isi Nama, Emel dan No Phone. Klik "Saya Nak Daftar!" dan cek emel anda.

Siapa penulis blog ni?

Zarif AzizEx-Acne Sufferer

Zarif Aziz merupakan seorang yang pernah mengalami masalah jerawat batu yang teruk.

Passion beliau adalah membantu orang di luar sana hilangkan jerawat batu dengan cara dan sistem yang betul.

Beliau sangat benci pada mereka yang nak hilangkan jerawat dengan cepat tanpa ilmu yang betul serta lambakan produk (jerawat) yang kurang berkualiti.

Servis beliau bukan untuk mereka ​yang mencari skincare @ produk jerawat seperti yang banyak di pasaran,

Tapi untuk mereka yang nak bebas jerawat luaran dan dalaman dan sanggup ikut langkah dan sistem yang betul.